section photo

O prizorišču

Ni naključje, da se bo G- FEST začel na Evropski dan parkov (24. maj). Letos ga bomo Slovenci obeležili prav tu, v največjem slovenskem gradu, kjer ima svoje prostore uprava Krajinskega parka Goričko.

Goričko leži na severovzhodu Slovenije, med Avstrijsko in Madžarsko mejo in obsega 11 občin. Krajinski park je bil ustanovljen zato, da bi zaščitili edinstveno prepletenost naravnih prvin s kmetijsko kulturno krajino.

Krajinski park Goričko je slovenski del Trideželnega parka, edinstvenega območja ohranjene narave na stičišču treh držav. Trideželni park združuje Krajinski park Goričko, avstrijski Naravni park Raab in madžarski Narodni park Őrség.

Grad Grad je največji baročni grad v Sloveniji. Po legendi naj bi imel 365 sob. V njem so radiestezisti izmerili močno energetsko sevanje Zemlje, zato naj bi zadrževanje znotraj grajskega obzidja delovalo blagodejno za zdravje. V pritličju tega veličastnega gradu so na ogled rokodelske delavnice, Viteška dvorana, grajska trgovinica in središče za obiskovalce.

G-rajski festival bo potekal na različnih prizoriščih v gradu, na prostem v grajskem dvorišču in parku.