news

Novice

 • Tiskovna konferenca za G-fest 2013

  01/05/2013
  logo slSI

  Tiskovna konferenca za G-Fest 2013 bo v ponedeljek 13. maja 2013 ob 12.00 v prostorih MIKK-a v soboškem gradu.

  Preberi več
 • Another Planet v filmskem programu

  09/05/2012
  another planet 2k

  Kot prvo med številnimi dolgometražnimi filmskimi poslasticami G-FESTa napovedujemo madžarski dokumentarni film Another Planet režiserja Ferenca Moldoványia. Film je bil posnet v Kongu, Kambodži, Ekvadorju in Mehiki leta 2008, v mednarodnem letu planeta Zemlje, in skozi pretresljive zgodbe otrok, ki so prisiljeni v garaško delo, življenje na ulici, prostitucijo in vojskovanje prikaže skriti obraz nepravičnega globalnega ekonomskega sistema. Režiser Ferenc Moldoványi bo nas tudi obiskal in na pogovoru predstavil svoje bogato filmsko delovanje.

  Preberi več
 • Dan slavja in podelitev nagrad G-FESTa

  26/05/2012
  mako sajko

   

  Vsi po vrsti ste danes vabljeni na Dan slavja, zaključni dan G-FESTa, ki bo s prekipevajočim slavnostnim programom poskrbel za navdušenje! Filmski program bo še enkrat ponudil filme iz tekmovalnega programa, osupljivi 3D film o krajinskem parku Nockberge, animirane filme iz Eko anima sekcije ter ekošokerja Crude režiserja Joeja Berlingerja (Metallica: Some Kind of Monster) in Tapped, zgodbo o senčni plati posla z ustekleničeno vodo.
  Po večerni podelitvi nagrad pa se obeta prava poslastica, saj bomo v prečudovitem ambientu grajskega dvorišča predvajali izbor dokumentarcev dobitnika častnega Rajskega drevesa za življenjsko delo Maka Sajka, ki bo filme tudi napovedal in se občinstvu prestavil na posebnem pogovoru.
  Vabljeni ste tudi na revijo pevskih zborov Pesem ne pozna meja, pokušino vin in koncert Dominika Bagole, pri tem pa se ne pozabite oglasiti pri stojnicah Eko tržnice in v pravljičnem Vilinskem parku.
  Day of Celebration and Award Ceremony of G-FEST
  Everybody is invited to the Day of Celebration, the final day of G-FEST, offering a mind-blowing program that will leave you wanting for more! In our film program we will once screen the films from competition program, the amazing 3D film on Nockberge Nature Park, animated films from the Eco Anima section and eco-shockers Crude and Tapped.
  After the award ceremony a very special treat awaits you: selected retrospective of our Honorary Tree of Eden award receiver Mako Sajko, who will also personally introduce each film and tell us more about his work at a specila Q&A session.
  For your listening pleasure, there will also be the 44th "A Song Knows No Border" choir contest and a live concert by Dominik Bagola. And that's not all, for there will also be a magnificent wine tasting, a selection of finest culinary goods at our Eco Fair, while kids of all ages can visit the Fairytale park.

  Vsi po vrsti ste danes vabljeni na Dan slavja, zaključni dan G-FESTa, ki bo s prekipevajočim slavnostnim programom poskrbel za navdušenje! Filmski program bo še enkrat ponudil filme iz tekmovalnega programa, po večerni podelitvi nagrad pa bomo predvajali izbor dokumentarcev dobitnika častnega Rajskega drevesa za življenjsko delo Maka Sajka, ki bo filme tudi napovedal in se občinstvu prestavil na posebnem pogovoru. Vabljeni ste tudi na revijo pevskih zborov Pesem ne pozna meja, pokušino vin in koncert Dominika Bagole, pri tem pa se ne pozabite oglasiti pri stojnicah Eko tržnice in v pravljičnem Vilinskem parku.

  Preberi več
 • G-FEST vabi na Dan mladih

  25/05/2012
  FLK2

   

  G-FEST vabi na Dan mladih!
  Medtem ko se iz Vilinskega parka sliši veselo rajanje gozdnih bitij, vas tudi danes vabimo na Grad na Goričkem, kjer boste v drugem dnevu G-FESTa lahko uživali v poslasticah filmskega programa, ki danes med drugim ponuja tekmovalne filme iz kategorij Rajsko drevo in G-Junior, prav tako pa vas vabi naš spremljevani program. Ogledate si lahko tudi slike iz galerije.
  Se vidimo na gradu!
  G-FEST invites to Day of Youth!
  Second day of G-FEST is upon us, calling you with delicious film program offering films from the Tree of Eden and G-Junior competitions, as well as an exquisite accompanying program with something for everyone! Also feel free to check out our new photos in the gallery and see just how much fun is to be had at G-FEST!
  See you at the Grad castle!

  Medtem ko se iz Vilinskega parka sliši veselo rajanje gozdnih bitij, vas tudi danes vabimo na Grad na Goričkem, kjer boste v drugem dnevu G-FESTa lahko uživali v poslasticah filmskega programa, ki danes med drugim ponuja tekmovalne filme iz kategorij Rajsko drevo in G-Junior, prav tako pa vas vabi naš spremljevalni program. Ogledate si lahko tudi slike iz galerije.

  Se vidimo na gradu!

  Preberi več
 • G-Fest na Animateki 2012

  04/12/2012
  Animateka2012poster

  V sredo, 5. decembra bomo z izborom filmov iz Eko Anima sekcije gostovali na Animateki v Ljubljani.

  Preberi več
 • Mako Sajko – dobitnik častnega Rajskega drevesa

  21/05/2012
  mako sajko1

  S ponosom sporočamo, da bo G-FEST obiskal veliki mojster slovenskega dokumentarnega filma Mako Sajko, ki mu bomo na sobotni zaključni slovesnosti festivala svečano podelili častno Rajsko drevo za življenjsko delo. Istega dne si bo moč ogledati tudi izbrano retrospektivo njegovih del, občinstvu pa se bo predstavil tudi na posebnem pogovoru.

  Preberi več
 • Na obisk prihaja Green Screen Fest

  22/05/2012
  green screen fest3

  V naši programski sekciji »Festivali se predstavljajo« vam ponujamo beograjski Green Screen Fest, mednarodni festival ekološkega filma z multidisciplinarnim pristopom, ki nudi pester izbor filmov z ekološko tematiko z vsega sveta, od amaterskih filmov in kratkih filmov do z oskarjem ovenčanih dokumentarcev. Ekipa Green Screen Festa nas bo tudi obiskala, na ogled pa bo tudi poseben izbor filmov s festivala.  Preberi več
 • Nagrade G-rajskega festivala 2012

  28/05/2012
  MakoSajko castno rajsko drevo gfest2

  Na zaključni prireditvi 1. G-rajskega festivala so bile podeljene naslednje nagrade:

   

  Rajsko drevo za najboljši naravoslovni dokumentarni film: 
  WWW-H / Why, Where, When, How? režiserke Jasne Hribernik.
  Posebna omemba: Mura: zibelka življenja režiserja Jožeta Glažarja.
  Častno Rajsko drevo za življenjsko delo je prejel Mako Sajko.

  Nagrada za najboljši kratki film  v kategoriji »Junior«: Osnovna šola 2 Murska Sobota s filmom Štraf.
  Nagrada občinstva za najboljši kratki film v kategoriji »Junior«: Osnovna šola 1 Murska Sobota za film Što kradne bilice / Kdo je ukradel jajca?.

   

  Najboljša fotografija natečaja "Človek in narava. Sodelujeva?" : Med osnovnošolci je prvo nagrado prejela  Katja Prem za fotografijo: "Krhka, a dovolj močna", v kategoriji mladostniki in odrasli pa Zoran Norčič za fotografijo "Jutranja meglica". Slednji je dobil tudi Rajsko drevo.

  Nagrade mTVfesta so prejele OŠ Puconci, OŠ Apače, Srednja gostinska in turistična šola Izola in SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

  Preberi več
 • Narodni park Nockberge v 3D na G-rajskem festivalu

  10/04/2012
  nockberge park

  Na letošnjem G-rajskem festivalu vam bomo v sklopu filmskega programa ponudili nekaj posebnega: prvi film o pokrajini in naravi v popolnem 3D formatu, s katerim se boste potopili v najlepše tridimenzionalno posnete trenutke narodnega parka Nockberge.

  Preberi več
 • Objavljen je filmski program

  15/05/2012
  filmprogram

  Dragi prijatelji, pozor! Vzemite si malce časa in si oglejte dobrote filmskega programa letošnjega G-rajskega festivala. V obilici programskih kategorij bo zagotovo vsak našel nekaj zase...

  Preberi več
 • Predstavljamo mTV fest

  24/04/2012
  mtvfest

  Mladinski festival turističnega videospota (mTVfest), ki se bo zgodil 26. maja, je nov svež produkt obšolskih dejavnosti OŠ Bogojina, v okviru katerega bodo mladi iz vse Slovenije predstavili svoje bivalno okolje. Na razpis se je prijavilo dvajset osnovnošolskih skupin in štiri srednješolske s 35 videospoti, izmed katerih bodo na festivalu izbrali najboljše. Nagrajeni videospoti bodo istega dne prikazani tudi na G-rajskem festivalu, kjer bodo na zaključni prireditvi tudi podeljene nagrade.

  Preberi več
 • Prihaja G-FEST!

  22/03/2012
  DSC0596

  Pozdravljeni na spletni strani prvega slovenskega mednarodnega festivala naravoslovnega filma in osveščanja o trajnostnem razvoju!

  G-rajski festival bo potekal od 24. do 26. maja na izjemni lokaciji največjega slovenskega baročnega gradu v Gradu na Goričkem. Dogajanje se bo odvijalo na različnih prizoriščih, tako v veličastnih grajskih dvoranah in slikovitem avditoriju grajskega dvorišča, na katerem je pomembno žarišče energijskih moči in kjer naj bi vibracije grajskih sevanj zdravile različne bolezni, kot v prostranstvih grajskega parka, ki sodi med redke objekte vrtne umetnosti.

  Preberi več
 • Prihaja Green Fest

  05/11/2012
  green fest

  14. novembra se v beograjskem Domu omladine pričenja mednarodni festival zelene kulture Green Fest, na katerem bo z animiranimi filmi gostoval tudi G-Rajski festival.

  Preberi več
 • Prijavite svoje filme in fotografije

  26/03/2012
  SD 3

  Ekofilmarji vseh starosti ste vljudno vabljeni, da prijavite svoje filme na G-rajski festival do 30. aprila. Prijavite se lahko na razpis za naravoslovne dokumentarce ali za kratke filme osnovnošolcev na temo Ekološke kmetije Pomurja. Najboljši filmi bodo nagrajeni. Vsi navdušeni fotografi se do 10. maja lahko prijavite na natečaj Naj fotografija Goričkega in Porabja. Izbrane fotografije bodo med festivalom razstavljene na gradu, najboljše pa bodo tudi nagrajene.

  Preberi več
 • Slowind na otvoritvi G-FESTA

  07/05/2012
  slowind

  Za vrhunske glasbene užitke bo na otvoritvi festivala 24.5. ob 19h poskrbel ansambel Slowind s koncertom v okviru PACevega glasbenega maja.
  Ansambel Slowind, sestavljen iz solistov Orkestra Slovenske filharmonije, ne izvaja samo standardnega repertoarja za pihalni kvintet, temveč tudi najrazličnejšo komorno glasbo za mešane zasedbe. Za dosedanje delovanje je zasedba Slowind leta 1999 prejela Župančičevo nagrado, leta 2003 pa nagrado Prešernovega sklada.

  Preberi več
 • Trije dnevi razstav na G-FESTu

  23/05/2012
  mandalicne

  V času G-FESTa si na gradu lahko ogledate razstavo fotografij z natečaja: »Človek in narava. Sodelujeva?«, razstavo skulptur iz črno žgane gline »Črno«, razstavo z »Dosežki projekta Sosed k sosedu«, razstavo promocijskega ter raziskovalnega gradiva »Evropska Zelena vez« ter razstavo slik akademskega slikarja Alojza Konca »Mandalične«.

  Preberi več
 • Čas je za G-FEST!

  24/05/2012
  DSC01643

  Hura! Napočil je Dan parkov, prvi dan mednarodnega festivala naravoslovnega filma G-FEST! Čaka vas prvi tovrstni dogodek pri nas, ki s pestrim programom za vso družino vabi v rajsko pokrajino Grada na Goričkem. Že od 13:30h lahko uživate v prvih projekcijah filmskega programa, ki bo danes v sklopu sekcije Eko vrhovi tudi predstavil prve goste, režiserja pretresljivega dokumentarca Another Planet Ferenca Moldovanyija, nadarjeno mlado ekipo studia Vizualist in ekipo beograjskega Green Screen Festa.
  Eko-dobrodošli!

  Preberi več